Banner 2-hoog.jpg Banner 3-hoog.jpg Banner-1-hoog-hoog.jpg
 

Wedstrijdverslagen H1

Zondag 20 maart 2016 

Groninger Studs Heren 1 - Ede Heren 1 

Beste fans,

Donderdag tussen de trainingen door hebben de linies bij elkaar gezeten om met een uitgekiend plan te komen, hoe wij de snelle counters van Ede kunnen gaan uitschakelen. Het kwam erop neer dat we net als de voorgaande weken, defensief en compact beginnen, maar dat de spitsen de as open lieten.

Al snel wierp deze tactiek zijn vruchten af, doordat we na een razendsnelle aanval de cirkel penetreerden en een strafcorner afdwongen. In plaats van de verwachte, directe sleep of slag op goal, werd de bal door Rob, alias "de listige luis”, met veel schijn op de aangever gepusht die hem makkelijk kon intikken. 0-1 studs, na een kwartier gespeeld te hebben.

Na het vroege doelpunt van Martijn "de Beul” Breen ging Ede aanvallender spelen. Zij kregen enorm veel strafcorners, maar door basje, de razendsnelle eerste-uitloper, wist tot grote frustraties van hun strafcornerspecialist elke bal eruit te lopen. 0-1 ruststand.

In de tweede helft begonnen we wat chaotischer en verloren we ons degelijke, simpele spel. Ede forceerde enorm veel kansen en corners, maar door een goed keepende Bas(anova) Versierlo wisten we de nul te houden. Echter, ook aan deze reeks kwam een einde. De bal werd onhoudbaar hard binnen gesleept en Ede kwam op een gelijke hoogte. Ede rook bloed en bleef maar komen, dus we hadden maar een ding te doen: de bus parkeren. Dit pakte enorm goed voor ons uit. Ede werd enorm ongeduldig en raakte gefrustreerd. Hierdoor zagen wij de kans om af en toe snel uit te breken via de gevaarlijke ballen van het centrale duo Snoeck en Gilles. Zo werden wij ook nog af en toe gevaarlijk en kwam Ede een paar keer met de schrik vrij door knappe reddingen van hun keeper. De laatste minuut begon te lopen en Ede kreeg een laatste strafcorner. Heel de bank stond gespannen op om de vier verdedigers en Bas moet in te schreeuwen. De bal kwam loeihard op de buitenkant van de linkerpaal, waardoor de scheidsrechter kon affluiten. Eindstand 1-1.

Volgende week hebben we een weekend rust in verband met Pasen. De zondag daarop staat weer een zware wedstrijd te wachten, maar het echte werk begint die week erna tijdens TD. We hopen jullie allemaal langs de lijn te zien!

 

Three Cheers  


08-11-2015

Groninger Studs Heren 1 - Beuningen Heren 1 

Beste fans,

Op een heerlijke zonnige 8 november verzamelden wij om 12.45 op de Groninger Studs. Een plek die sfeer en sportiviteit ademt. Ik had al een kleine wandeling in de benen omdat ik twee haltes eerder de bus was uitgestapt. De verhalen van mijn mede reisgenoot Tjeerd Buis kon ik niet langer aanhoren dus besloot ik het laatste stuk maar te lopen.Tjilpende vogels, vallende bladeren, het gekletter van sticks en de meest waardeloze verhalen van Ties Imkamp vulden de omgeving met geluid.  

Aan het hek stonden wij te kijken naar de prachtige vrouwen van Dames 1, deze sportievelingen stonden na luttele minuten al op een riante voorsprong tegen hun collega’s uit Deventer. 

Als wij het goede voorbeeld van onze dames konden volgen zou het voor ons een makkelijke middag worden. 

Nadat wij de dames nog een hart onder de riem staken begonnen wij zelf aan onze voorbereiding. In de bestuurskamer werden de sluwste tactische plannen uitgestippeld. Ivar en Hans "el lactico Loco” Blom (red. de gekke tacticus) hadden hun werk gedaan, nu was het aan het team om deze theorie om te zetten in praktijk. 

Toen we eenmaal het veld op konden werd er op het scherpst van de snede ingespeeld, ondergetekende wist bij het inschieten zelfs alles te scoren. Zijn bijnaam "de Ui” (omdat hij keepers laat huilen) werd dan ook maar weer eens bevestigd. 

Na de handen van de tegenstanders en scheidsrechters geschud te hebben konden we dan echt gaan beginnen aan de wedstrijd. We begonnen goed en wisten ons aan alle afspraken te houden. Helaas als wel vaker het geval is dit seizoen kwamen we toch op een onnodige 1-0 achterstand. Voor het publiek maakte dit niks uit, de Holy Grounds was zoals altijd weer een ware heksenketel. Ondanks alle steun vanaf de zijkant moeten we het toch echt zelf doen….en dat lukte helaas niet deze week. We kwamen vlak voor rust ook nog op een 2-0 achterstand. Een lastige maar zeker geen onmogelijke taak stond ons te wachten. We moesten 3x scoren in de 2e helft. Snel na rust weten we de aansluitingstreffer ook in de touwen te werken. Na een kek scoopje van Xander weet Maxime de bal precies op de stick van Mike "Sibon” Ooievaar te krijgen. Zoals wel vaker dit seizoen moet je Mike geen halve kans geven want dat is vaak een halve teveel. 

Met de 1-2 en een hoop vertrouwen op zak proberen we deze score door te drukken. Helaas houden we dit niet lang vol en scoort Beuningen, na twee discutabele momenten van het arbitrale duo, toch de 3-1. 

We proberen er nog alles aan om een goed resultaat op de mat te leggen maar mentaal is dit een lastige taak. We krijgen nog 2 onhandige groene kaarten en weten helaas niks meer terug te doen tegen Beuningen.

Na de wedstrijd stond het TD nog op het programma, ervaring leert dat TD altijd leuker is als je 3 punten hebt gewonnen. Dit keer was dat inderdaad niet anders, met sippe gezichten moesten wij de avond voortzetten.

 Komende zondag hebben wij Wageningen (Wagga) op het programma staan. Een bezoekje aan deze wedstrijd is prima te combineren met een dagje, of een weekendje Wageningen, een zeer hippe sprankelende stad. Voor meer activiteiten verwijs ik graag naarwww.proefwageningen.nl

Three Cheers,

Studs 1


25-10-2015

Groninger Studs H1 – Groningen H1  1-1

 Beste fans

Met een uurtje extra slaap werden wij zondag wakker om weer een goede pot te hockeyen en punten te pakken tegen onze stadsgenoten van Groningen. Deze zondag, 25 oktober, was de dag waarop besloten zou worden welke club zich de beste van Groningen mocht noemen. Met "Run this town” van Jay-Z, Kanye en Rihanna door mijn koptelefoon fietste ik vol vertrouwen richting de Studs. Daar aangekomen bleek al snel dat mijn vertrouwen gedeeld werd door het hele team. Ook al stond Groningen ver boven ons op de ranglijst, winnen zouden ze niet. Helaas waren wij samen met dames 1 het enige team dat thuis moest spelen dit weekend i.v.m. de herfstvakantie waardoor het toeschouwersaantal iets onder gemiddeld lag. Maar ook dit zou niks veranderen aan het resultaat van vandaag.

Met een aantal veranderingen in onze speelstijl werden wij door Ivar en Hans het veld opgestuurd. Na een goede en fanatieke week van voorbereiding was het eindelijk zover, de scheidsrechter floot voor het begin van de wedstrijd. Groningen mocht van ons het spel maken en wij zouden loeren op de ene kans die wij dan ook direct genadeloos zouden afstraffen, en zo geschiede. Na 20 minuten hockeyen zonder al teveel grote kansen kreeg Tjebbe de bal rond de 23-meterlijn. Vanaf daar kon hij door middel van een prachtige actie via de achterlijn de bal bij de tweede paal krijgen. Ik hoor onze trouwe lezers al denken "daar staat Mike dan waarschijnlijk”, en ja hoor, daar stond Mike. De Gerald Sibon van Gron. Studs H1 - U weet wel, die spits van onder anderen Herenveen die twee doelpunten maakte op de olympische spelen van Beijing – maakte de 1-0!! Later in de eerste helft kwamen er iets meer dreigende momenten van Groningen maar dit waren vaak strafcorners die of door bas werden gehouden of er goed werden uitgelopen door de altijd rappe Marc. Toch wist Groningen nog te scoren voor rust, een fout van ons werd genadeloos afgestraft. 1-1….. In de rust werd ons verteld dat wij door moesten gaan met wat we de eerste helft al zo goed deden, Groningen geen ruimte geven om te hockeyen. Dit ging in de tweede helft ook weer prima. In de tweede helft kwamen er voor beide teams meer kansen, maar geen van beide teams kon op voorsprong komen. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. Tegen een team wat het beter doet dan wij zelf is dit natuurlijk een prima resultaat maar gezien het spelbeeld en de kansen had er nog wel meer ingezeten dan een punt.

Volgende week uit bij Enschede moeten de volgende 3 punten dan maar gehaald worden. Dus mocht je toevallig in de buurt zijn, kan het me niet voorstellen, kom ons dan naar de overwinning schreeuwen!!

Three Cheers

Studs 1    


11-10-2015


Zwolle Heren 1 - Groninger Studs Heren 1    3-1

Beste fans,

Na een week hard trainen mochten wij zondag weer het veld op voor een competitiewedstrijd. Deze week was het strijdtoneel te vinden in Zwolle. Op het trage, blauwe en vooral koude veld 1 van MHCZ namen wij het om precies 14:45 lokale tijd op tegen de koploper die op dat moment nog geen punt hadden laten liggen. Wij wisten dat Zwolle voornamelijk scoort uit strafcorners en juist daarom hadden wij de afgelopen week vooral geoefend op buiten de cirkel verdedigen. Kortom, we wisten wat we moesten doen maar toch stond ons een zware klus te wachten. De peptalk van Ivar zorgde in combinatie met het vertrouwen in ons zelf ervoor dat wij ervan overtuigd waren dat wij voor het eerste puntverlies van Zwolle gingen zorgen. Onder luid geschreeuw van de lokale gekken en de speciaal voor ons meegereisde familie en vrienden klonk het startsignaal van de meneer in een gele BDO polo, ook wel de scheidsrechter genoemd. De wedstrijd begon goed van onze kant maar helaas kregen wij in de 4e minuut al de eerste strafcorner tegen. De eerste strafcorner werd er fabelachtig uitgedoken door Bas. De Tweede strafcorner die wij tegen kregen was helaas al een minuut later en deze kon niet worden gekeerd door bas of onze lijnstop. Een belachelijk harde sleeppush in de rechter kruising zorgde ervoor dat wij 1-0 achter kwamen. Na dit doelpunt kregen wij meer grip op de wedstrijd en ging het redelijk gelijk op. In het volgende kwartier kregen wij 2 strafcorners en creëerde wij nog een aantal goede kansen. Deze kansen werden echter nog niet gepromoveerd tot doelpunten. Zwolle daarentegen verloor langzaam de grip op de wedstrijd en wist eigenlijk vanaf halverwege de eerste helft alleen nog een aanval te starten door middel van een scoop over het hele veld. Dit werd door onze verdediging goed herkent en daardoor kreeg Zwolle weinig tot geen kansen. Laat in de eerste helft kwam Zwolle weer gevaarlijk in de onze cirkel en uit de kluts kwam de bal voor een van hun spitsen die de bal in het doel kon slaan. Dit mag rustig een klotegoal genoemd worden.  Met een onverdiende 2-0 achterstand gingen wij de rust in. In de kleedkamer werd er voornamelijk op gehamerd dat we onze koppies niet moesten laten zakken en dit deden wij dan ook niet. Met goed hockey begonnen wij de tweede helft. Het regende kansen in de cirkel van Zwolle maar op miraculeuze wijze werden dit geen doelpunten. Een bal van de lijn, schoten rakelings naast en tip-ins die op een haar na worden gemist. Het moet erg frustrerend geweest zijn voor Zwolle om op hun eigen veld tijdens een TD je hockey te moeten beperken tot scoopen en verdedigen. Na weer een scoop vanuit het centrale duo van Zwolle richting hun voorhoede kwam er iets wat leek op een kans. Een overtreding van ons buiten onze cirkel werd door een van de mannen in het geel uit het niks gepromoveerd tot strafcorner. En geloof het of niet, maar deze ging er in. 3-0…. 

Ook deze goal tegen veranderde niks aan het spelbeeld, Studs bepaalde het spel in de tweede helft en niemand anders. Na 55 minuten hockeyen kregen wij weer een strafcorner, deze werd er met de voet uitgelopen door een van de verdedigers dus een nieuwe corner. Het werd een nog niet vaak geoefende variant waarbij Gilles de bal zo hard mogelijk op goal ramt, en dit deed hij dan ook. Een vlakke droge knal in de lange hoek zorgde voor het zo verdiende doelpunt. 3-1! Dit doelpunt zorgde ervoor dat wij nog een tandje erbij konden doen voor de laatste 15 minuten van de wedstrijd. Maar onze strijdlust werd niet beloond met een aansluitingstreffer. Na 70 minuten alles te hebben gegeven stonden we weer met lege handen wat betreft punten, maar als je naar het spel kijkt konden we wel erg tevreden zijn. 

Het mocht niet zo zijn maar volgende week in Arnhem wordt er wel weer een overwinning behaald dat weet ik zeker!

Three Cheers, 

Studs 1

 

 


27-09-2015

 

 

Groninger Studs Heren 1 - Upward Heren 1 

 

Beste fans,

 

1e helft

We begonnen de eerste helft werkelijk waar dramatisch. Direct na de afslag verloren we de bal al, Upward kon op snelheid over rechts de 23-meter binnenkomen. Xander legde in dat 1:1 duel zijn hand in de rug van de aanvaller, en kreeg daarvoor direct een corner tegen. We hadden nog geen 50 seconden gespeeld, en we stonden al met de rug tegen de muur. De corner werd verzilverd. 1-0.

Daar gingen we weer…

 

Gelukkig konden we ons vanaf dat moment herpakken. We namen wat meer rust aan de bal vanuit achteruit, en legde de ene bal na de andere in de ruimtes op de flanken. Vanuit daar werden we helaas wel wat onzeker en onrustig, waardoor veel ballen of te vroeg op de goal werden geslagen of het laatste passje was niet meer mogelijk door de drukte in de cirkel. In de omschakeling waren we vaak wat traag, waardoor Upward toch geregeld met een aantal gevaarlijk lange ballen er doorheen kon komen. Ook deze miste vaak het laatste zetje, en zo werd het vooral een wedstrijd die op het middenveld moest worden uitgevochten. 

Na een mooie steal op het middenveld kon Tjebbe op linksvoor bereikt worden, die handig over de achterlijn de cirkel binnen kon komen. Gilles was ondertussen vanuit de achterhoede mee naar voren gekomen en kon bij de tweede paal het laatste tikje geven. 1-1.

 

We stonden na een klein kwartier weer gelijk, en konden weer denken aan een voorsprong. Upward bouwde vanuit achteruit veelvuldig op met een drie-mans opbouw, waar we nog geregeld moeite mee hadden. De doorgeschoven man konden we in het middenveld moeilijk oppakken, en zo kwamen we een aantal keer toch in een ondertal uit wat we moesten verdedigen. Upward wist dit veel te benutten, en haalden een aantal corners. Waar de afgelopen weken de corner-verdediging een drama was, was het deze wedstrijd uitstekend.

 

 

 

Rust

In de rust hebben we benadrukt dat we nog 35 minuten hadden om de beslissing te forceren. Het ging prima, maar we moesten toch nog strakker de afspraken nakomen. 

In balbezit waren we te veel met onszelf bezig, en te weinig met de afspraken. De binnenkant werd niet ingericht, cirkelposities waren er niet of nauwelijks. Als we deze dingen wel zouden doen, was het wachten op het het eerste doelpunt en daarna zou de rest volgen.

 

2e helft

De tweede helft deden we eindelijk wat we moesten doen. We hielden vanuit achter de rust in de opbouw, deden geen gekke dingen en wisten op de juiste moment toe te slaan. Upward bouwde nog steeds met 3 man op, maar doordat wij dit snel doorhadden konden we daarop anticiperen met de press en kwamen ze er maar moeilijk doorheen. Al redelijk snel in de tweede helft kregen we een strafbal nadat Tjebbe in de cirkel onderuit geschoffeld werd door de keeper. Reinier bleef kalm, en pushte de bal netjes erin. 1-2.

Deze voorsprong bouwden we snel uit, doordat Yop als linksachter helemaal langs de lijn mocht oplopen, richting de cirkel naar binnen versnelde en de bal met z’n backhand tussen de benen van de keeper door schoot. 1-3.

Niet lang daarna was het Tjebbe die over wederom de linkerkant na een uitgespeelde aanval de bal kreeg op de achterlijn, keurig van de lijn afkwam en de bal over de uitglijdende keeper heen wipte. 1-4.

We hadden een veilige marge opgebouwd, wat resulteerde in dat we weer een fase hadden waarin we alles zelf wilden oplossen. Op de eigen 23-meter gingen we weer onnodige duels aan, hockeyend probeerden we onder de druk van Upward uit te komen, maar dat lukte niet altijd. In deze fase kreeg Upward een aantal opgelegde kansen en corners, maar gelukkig voor ons wilden deze niet binnenvallen.

We maakten zelf een eind aan deze fase door uit een counter, die ontstond op de middenlijn keurig de gehele verdediging van Upward uit te spelen. Alle posities werden keurig ingenomen, het overtal werd uitgespeeld en Luc mocht uiteindelijk het laatste tikje geven van een schitterende counter. 1-5.

Hierna was het verzet van Upward wel gebroken, en gingen zij ook steeds meer zelf doen. In deze duels waren we zeer slordig, de eerste ballen werden nog te vaak hetzelfde duel ingespeeld of we gingen juist zelf dat duel weer aan.

Maar de momenten dat we het wél deden, was er direct een zee van ruimte. Hier wisten wij nog 1x zeer goed gebruik van te maken, wat resulteerde in een wederom uitgespeelde counter. 2-6.

Upward scoorde tussendoor nog, doordat wij achterin weer van onze man afstapten en de opkomende man wilden aanpakken. Hierdoor kon de bal steeds verplaatst worden, totdat een spits voor Bas in balbezit kwam en hem wist te passeren. 

 

Three Cheers,

 

Studs 1